top of page

Setembre 

Dissabte dia 1

a les 21 h

La Penúltima

La_Penúltima.jpg

Divendres dia 14

a les 21 h

The Blue Ribbon Healers

Temas de jazz antic, melodies balcàniques, animat swing de Nova Orleans i Louisiana, The Blue Ribbon Healers poden evocar estats d'ànim i sons que et porta en una gira mundial musical. Amb més de 1.000 concerts en 21 estats i 3 països. Rob Pate (guitarra, veu) i Cindy Rose (mandolina i veu) estan elaborant contínuament una barreja única d'estils que es basa en la música de nova orleans, folk americà, els Balcans i més enllà. I amb l'addició de Scott Stobbe tocant guitarra resonadora, en vostè no voldrà perdre l'energia contagiosa d'aquest trio en la seva tercera gira europea.

Divendres dia 21

a les 19 h

Presentació del llibre 

Centenari Congrés de Sants

El congrés de Sants de la CNT catalana es celebrà del 28 al 30 de juny a l'Ateneu Racionalista del carrer Vallespir. L'1 de juliol es va fer el míting final a la Rambla Santa Mónica. Van assistir-hi 155 delegats de 137 sindicats d'ofici, 11 federacions Locals... representant més de 73.000 afiliats. És considerat un dels congressos fonamentals de l'anarcosindicalisme.
El principal acord fou la constitució dels sindicats únics que agrupaven treballadors del mateix ram productiu, en substitució dels sindicats d'ofici. Una tàctica organitzativa més adequada per potenciar la solidaritat de clase i enfrontar-se a les noves formes de producció capitalista.
També varen donar prioritat a l'acció directa en la resolució dels conflictes laborals, potenciar la sindicació femenina, impulsar les escoles racionalistes, reivindicar la jornada de vuit hores, els salaris mínims fixats pels sindicats, l'abolició del treball a preu fet i l'explotació de menors i la negativa a treballar hores extraordinàries.
La fundació Salvador Seguí serà l'encarregada de la presentació del llibre i amb ells podrem debatre i preguntar sobre aquest petit busí de la nostra història.

Dissabte día 22

a les 21 h

Big Mama Montse & Sister Marion & Balta Bordoy

Big mama trio.jpg

El passat 22.09.2018 vam poder gaudir de la música de tres fenòmens: Big Mama Montse, Sister Marion i Balta Bordoy. Un concert oferit en dues parts que va mantenir l'interés fins el final. El públic ballà, cantà i no volia que s'acabés mai. Caldrà esperar a la propera vegada. Ara teniu l'oportunitat de participar en el crowdfunding CD Big Mama Montse+concert a: https://www.verkami.com/locale/es/pro... Big Mama Montse & Sister Marion és un duet format per la cantant Montserrat Pratdesaba i la pianista Miriam Aparicio, al qual ocasionalment incorporen un nou músic acompanyant, Balta Bordoy a la guitarra. Big Mama Montse fa gairebé 30 anys que trepitja els escenaris, participant en prestigiosos festivals de blues i jazz nacionals i internacionals, amb 20 discos produïts i col·laboracions en una llarga llista d'àlbums, i ha rebut nombrosos premis. És una artista compromesa amb la preservació i la difusió del blues, així com amb la situació actual dels músics i de la dona. També exerceix com a professora de l'Escola-Taller de Blues de Barcelona, ofereix conferències, activitats adreçades als infants per donar-los a conèixer el blues, i actualment és la presidenta de la Societat de Blues de Barcelona i membre de la junta directiva de l'Associació Musicat. Sister Marion (Miriam Aparicio) és una pianista de formació clàssica seduïda per la música afroamericana i, especialment, pel blues. La consideren com un dels referents pianístics del cercle del blues barceloní, principalment en l'àmbit femení. Ha actuat a molts escenaris de la ciutat i també a festivals d'arreu d'Espanya. Compagina els concerts amb la docència i, durant 6 anys, va ser presidenta de la Societat de Blues de Barcelona.

bottom of page